Cavalchina

Cavalchina is de naam van het gebied in Italië waarin het bedrijf is gevestigd, een naam die waarschijnlijk werd toegeschreven aan het feit dat het de residentie was van graaf Cavalchini.

Het produceren van kwaliteitswijnen is een kunst en net als elke kunst vereist het liefde, intelligentie en veel geduld, zonder iets aan het toeval over te laten. Rekening houdend met de drie essentiële factoren die in ons geval de bodem, de wijnstok en de wijnbereiding zijn.

Deze organisatie heeft verschillende wijnhuizen, namelijk Cavalchina, La prendina en Torred’orti.

CAVALCHINA BIANCO DI CUSTOZA 2019

Bianco Di Custoza is een cuvee van 4 verschillende druivensoorten die afzonderlijk, op het optimale tijdstip van rijpheid, geoogst worden. Begin september voor Trebbianello, half september voor Fernanda en begin oktober voor Trebbiano en Garganega.

De wijn is strogeel met groenachtige tinten, licht aromatisch in de neus en presenteert zich zeer vol in de mond, met veel balans en smaak.

€ 8,90

CAVELCHINA ROSÉ CHIARETTO 2019

Licht rose, zalmkleurige wijn. Is bloemig en doet aan aardbeien en frambozen denken.

Heerlijk te combineren met salami, vis en voorgerechten.

€ 8,90

LA PRENDINA PINOT GRIGIO 2019

Een volle maar frisse en fruitige wijn met een schone en zuivere smaak.

De, in de eerste dagen van september geoogste, druiven worden geperst en de verkregen most wordt gedurende ongeveer twee weken bij 16 °C vergist.

De wijn blijft in contact met de droesem en wordt zodanig opgeslagen dat malolactische gisting wordt voorkomen.

De wijn wordt al in december gebotteld en vanaf januari uitgeleverd.

€ 9,45

LA PRENDINA MERLOT SPECIALE 2019

Speciaal geselecteerde, overrijpe Merlotdruiven, staan aan de basis van deze bijzondere wijn.

Na malolactische gisting volgt een korte rijpingsperiode op kleine eiken vaten, de zogenaamde barriques.

Mooie combinatie van fruit en kruidigheden van kaneel. Deze wijn wordt speciaal voor ons 4 maanden nagerijpt op ex Amarone Barriques! Daardoor wordt het fruit afgerond door fijne tannine’s. Het zoete en krentenachtige van de Amarone is ook terug te vinden.

€ 11,80

TORRED’ORTI TORRE ROSSO 2018

Corvina en Rondinella zijn de twee rode druivensoorten die typerend zijn voor de provincie Verona. Druiven die de wijn hints geven van specerijen en fruitige tonen die doen denken aan kersen en amerenakersen.

De Rosso is eigenlijk een verboden Ripasso, want een deel van de wijn is van de (niet toegelaten) soort Merlot gemaakt. Technisch gezien is het dus een Ripasso-wijn.

De Rosso is wijn die nu al op dronk is, maar ook nog zeker 4 jaar door kan rijpen en zich kan verdiepen in de smaak.

€ 10,90

TORRED’ORTI AMARONE 2015

Deze druiven, waarvan deze impossante wijn is gemaakt, komen van de hoogste en beste wijngaarden rondom het kasteel van Montorio. Maar 10% van de hele oogst wordt gebruikt voor deze fantastische wijn.

Het boeket is complex en diep. Kruiden, peper en kersenfruit worden harmonieus gecombineerd. 

€ 34,90

TORRED’ORTI RIPASSO 2018

Deze Valpolicella-wijn is een echte Ripasso. Dat wil zeggen dat de basiswijn verrijkt wordt door de uitgeperste druivenschillen die bij de Amaronebereiding overblijven.

De basiswijn levert de fruitige tonen en het Amarone-materiaal zorgt voor de volheid, zachtheid en complexiteit van het eindproduct.

€ 16,80

TORRED’ORTI MORARI 2018

De Morari is een Amarone van jonge druivenstokken. De wijn is een slag lichter en fruitiger dan de Torred’orti Amarone. Dit maakt dat de prijs-kwaliteitsverhouding optimaal en onverslaanbaar is.

€ 19,90

TORRED’ORTI VALPOLICELLA 2018

Wijn geproduceerd van verse biologische druiven, overrijp geoogst. De wijn valt op door zijn geweldige drinkbaarheid, zijn elegantie en rijpe tannines.

Traditionele rode vinificatie vindt plaats in een houten vat met een maceratie van ongeveer 12 dagen.

De malolactische gisting voegt zachtheid toe aan deze wijn, die men laat rijpen in houten vaten tot hij wordt gebotteld.

€ 13,90

Proeven?

Bij Restaurant o’pazzo rotterdam bent u van harte welkom om één of meerdere wijnen van Snoeyenbos Wijnimport te komen proeven. Hier zijn maar liefst 28 van onze wijnen per glas te bestellen.

 

Contact

Telefoon

+31 (0) 6 53 70 07 95

E-mail

snoeyenbos@aon.at

Postadres

Snoeyenbos Wijnimport
Dorpsstraat 59
3732 HH De Bilt